De mandenmakers, vrouwen op het platteland, weven de manden als er op het land minder te doen is. Op deze manier verdienen de vrouwen extra inkomen. Dit extra inkomen is absoluut noodzakelijk, omdat de boerenfamilies niet kunnen leven van het boerenbestaan. Zo hoeven zij het karig betaalde boerenbestaan niet vaarwel te zeggen. Dit geeft de bevolking van Madagaskar de zekerheid dat de voedselproductie op het platteland gewaarborgd blijft.
De lokale bevolking op Madagaskar maakt al jarenlang rieten manden voor eigen gebruik. De laatste jaren verkopen de producenten de oersterke manden ook aan toeristen en worden ze naar het Westen geëxporteerd. Naast de manden zijn nu handtassen zeer in trek bij de Europese klanten. Alles wordt gemaakt in het bedrijf van Finiavana, een vereniging van ambachtslieden, onder coördinatie van Moringa Waves. Finiavana is een lid van WFTO. Er zijn veel (groepen van) producenten die de manden maken. De manden worden van verschillende grondstoffen gemaakt: raffia, jute, papyrus, bananenblad en grassen. Iedere streek heeft zijn eigen manier van productie naargelang de grondstof die aanwezig is.
Gone Arty is een vaste afnemer van Finiavana en begeleidt de producenten door met nieuwe, trendy designs producten telkens te vernieuwen.