Er is koffie van Café Original en van Peeze. De koffie van Café Original komt van de firma Neuteboom.100% biologisch gemaakt zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. De boeren krijgen een goede prijs die een betere leefomgeving mogelijk maakt.Neuteboom heeft al meer dan honderd jaar ervaring in het zoeken naar de beste koffie, ontwikkelen van de lekkerste melanges en perfect branden van die koffie. Neuteboom is de eerste Nederlandse koffiebrander die biologisch opgewekt gas gebruikt zonder CO2 uit te stoten. Groen gras is verzamelnaam voor gas dat vrijkomt bij vergisting van organisch materiaal. Zo is de koffie niet alleen fair trade, maar ook duurzaam verantwoord!
De koffie van Peeze is eveneens een duurzaam geteelde en Fairtrade koffie. We hebben er één soort van, de ‘Mamao Roast’. Toch hoeft dat geen probleem te zijn, het is gewoon koffie van een geweldige kwaliteit die vaak in de horeca wordt gebruikt. De smaak is krachtig en vol en heeft een iets zoetige afdronk. Het heeft de smaak is van amandel, appel en pure chocolade. De ingrediënten komen uit Ethiopië, Honduras en Peru. Geschikt voor espresso en cappuccino koffie. Bovendien gaat Peeze de restuitsoot aan CO2 compenseren in Ethiopië, dus klimaatneutrale Fairtrade koffie met compensatie bij de bron. De koffiebonen worden gekocht bij koffieplantages en coöperaties die gekend zijn door Peeze. De koffie wordt door Peeze zelf gebrand en verpakt. Peeze geeft Barista opleidingen.Peeze is ontstaan in 1879 als een kleine familie koffiebranderij in de buurt van Hengelo. Na de oorlog verhuisde de branderij naar Arnhem. In de jaren vijftig was Peeze de eerste koffiebrander die espressobonen in Nederland ging verkopen en de eerste espressobar in Nederland mogelijk maakte.