Tassen:
Van de tassen een voorbeeld : de (nieuw binnen) tassen gemaakt van oude Kelims. Dat zijn plat geweven tapijten zonder pool met ingewikkelde of geometrische patronen, meestal met oorsterse oorsprong, die verwerkt zijn tot tassen. Elke tas is uniek, doordat de hergebruikte vloerkleden/tapijten steeds anders zijn. Kelim en Jajem materialen komen van schapenwol. Beide hebben een andere structuur. De wol wordt door de dorpelingen en rondtrekkende mensen van de schapen gehaald en omgezet in draden die geweven kunnen worden. Daarna wordt deze wol op natuurlijke wijze gekleurd en gekookt. Dan worden de draden geweven op een traditionele manier. De patronen hebben hun oorsprong in de omgeving, mentaliteit en binnenwereld van de makers en gewoonten in Iran. De Kelimtassen worden met leer verstevigd en komen op de markt om de makers een eerlijk loon en goede scholing te kunnen bieden.
Het Tunesisch aardewerk servies
Pottenbakken is een traditionele ambacht. De kennis gaat van generatie op generatie en de hele familie werkt mee. Zo zijn het vaak de vrouwen die het aardewerk versieren. De mannen nemen het bakken, glazuren en inpakken voor hun rekening.
Vakwerk: In Tunesië hebben veel mensen geen baan en/of opleiding. Het ambachtswerk is voor hen een belangrijke manier om toch geld te verdienen. Pottenbakkers zijn voortreffelijke vaklui. Ze maken en versieren de schalen, kommen en borden nog steeds stuk voor stuk met de hand. Daarom zijn alle producten net een tikkeltje anders. Door het eerlijke handwerk krijgen ze een persoonlijk karakter.
De importeur is de Twinning Company.