Welkom bij

Wereldwinkel Purmerend

Handgeweven plaid en maandverband

We hebben weer een prachtige 'musthave' met een mooi verhaal.

Deze handgeweven plaid komt uit Kenia. Mooi voor op je bed of bank. Ook heerlijk voor in de tuin om in de zomer nog langer te genieten van de avonden.

Collega Marije showt er één. 
De plaids zijn bij ons 175 bij 90 cm

 

 

 

 

Met de aankoop van deze plaid, steun je niet alleen de vrouwen in  Kenia die deze kleden weven, maar ook de Stichting Jasiri en schoolgaande meiden.

Veel meiden in ontwikkelingslanden missen 2 tot 5 dagen per maand school vanwege hun  menstruatie. De extreme armoede waarin de meiden verkeren, draagt regelmatig bij aan ongewenst en onveilig seksueel handelen. Hierdoor worden de meiden blootgesteld aan mogelijke HIV- besmetting en ongeplande zwangerschappen. Dit vergroot de kans op vervroegd schoolverlaten.

Stichting Jasiri stelt tot doel dat alle meiden ongehinderd naar school kunnen gaan. Dit wordt gerealiseerd door uitwasbaar maandverband uit te delen. Hierdoor kunnen meiden zonder onderbreking studeren en werken aan hun toekomst. De sets die worden uitgedeeld gaan ongeveer drie jaar mee.

        

De Wereldwinkel Purmerend helpt ook graag mee. Wij verkopen de plaids/ omslagdoeken voor inkoopprijs. Voor elke verkochte plaid worden er 2 setjes uitwasbaar maandverband gedoneerd.

 
 
Jonah, de film en foto student uit Nederland heeft een korte documentaire gemaakt over dit onderwerp. Zeker de moeite waard om te kijken.