Welkom bij

Wereldwinkel Purmerend

Zomerse zaterdag: 25 augustus: koken met kleur

Aanstaande zaterdag 25 augustus vindt alweer de achtste en laatste Zomerse Zaterdag in de Zuidersteeg plaats. Verschillende winkeliers zorgen ervoor dat op elke zomerse zaterdag de Zuidersteeg bruist van de activiteiten. En omdat wij (deels) gevestigd zijn in de Zuidersteeg, doen we gezellig mee! 

De Zomerse Zaterdag van 25 augustus staat in het teken van koken met kleur met het volgende programma:

12.00  uur - Niemand minder dan Hella & Freek de Jonge!

Freek interviewt zijn vrouw Hella over haar roman Hartschade.

Hella komt in het ziekenhuis terecht met een hartaanval en belandt in de mallemolen van de medische wereld terecht. 

‘Nog even volhouden,’ zeggen de artsen na weer een onderzoek waar niets uitkomt.‘Nog even volhouden,’ zegt ze ook tegen zichzelf en puur op wilskracht gaat ze door. 

De ‘hartschade’ is niet alleen fysiek, maar ook psychisch en op zoek naar de oorzaak van haar problemen gaat ze ontroerende gesprekken aan met haar dochter, beiden verloren een kind, en haar vader.

Hella gaat het gevecht aan om mens te blijven en geen patiënt te worden.
Een prachtig, gedurfd, persoonlijk boek.

Vanaf 12.00 uur en de toegang is gratis!14.00 uur -  Smullen met Joke Boon. In haar nieuwe kookboek Koken met kleur!vertelt ze hoe je door te kijken naar de kleur van je eten alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Rood fruit en groente bevat bijvoorbeeld veelal dezelfde vitaminen en mineralen. En koken in alle kleuren van de regenboog staat ook nog eens heel leuk op je bord! De toegang (en de hapjes) zijn gratis.

Locatie: Het Leesteken

Kleurige en geurige curry proeverij:De Wereldwinkel heeft een marktkraam met een kleurige en geurige curry proeverij. Bij aankoop van één van de vijf verschillende currypasta's en/of een blikje fairtrade kokosmelk krijg je de tweede gratis! 

Locatie: De Wereldwinkel

Tot zaterdag!