Welkom bij

Wereldwinkel Purmerend

Wat ga jij vanavond eten?

Wat ben ik toch dol op curry's! Dit recept voor gele curry met geroosterde zoete aardappel en ananas is er een als je lekker, maar gezond en veganistisch wilt eten. 

Deze gele curry van Fairtrade original is van begin tot eind geproduceerd in Thailand, volgens authentiek recept. Iets minder peper misschien, om het voor ons lekker te houden. Extra ingrediënt is daarentegen de fairtrade ontwikkelingspremie voor de boeren. Daarmee leren ze om steeds meer groenten en kruiden te verbouwen. 

Je fairtrade inkopen voor deze heerlijke gele curry zijn (deels) verkrijgbaar bij Wereldwinkel Purmerend.

Eetsmakelijk!

Ingredienten:

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • 1 bosje lente-ui in ringen gesneden
  • 1 zakje jonge blad spinazie 150 gram
  • 3 zoete aardappels in blokjes
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 50 gram gehakte ongezouten pinda's
  • 1/2 tl kaneel
  • zout en peper

Ingredienten van Fairtrade original:

  • 1 blik kokosmelk 400 ml
  • 1 pakje gele curry pasta
  • 1 blik ananas 227 gram
  • 300 gram pandanrijst

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180ºC. Doe de zoete aardappels op een bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olie. Kruid met peper en zout en zet ze in de oven voor ongeveer 25 minuten. Tot ze zacht zijn en goudbruin gekleurd.
     
  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Fruit ondertussen de ui en knoflook glazig met 1 eetlepel olie in een pan.
     
  • Voeg de currypasta toe en fruit even mee. Giet vervolgens de kokosmelk erbij en breng aan de kook.
     
  • Voeg de kaneel, de spinazie, de helft van de lente-ui en de zoete aardappel toe en laat op laag vuur nog 3 minuten pruttelen.
     
  • Doe op het eind de ananas erdoor en verwarm even mee. Doe de rijst in een kom en schep de curry erover. Garneer met de achtergehouden lente-ui en de gehakte pinda’s.