Welkom bij

Wereldwinkel Purmerend

Nieuw in onze winkel!

Met trots presenteert Wereldwinkel Purmerend een nieuw product dat sinds kort bij ons verkrijgbaar is: Belgische chocolade van Belvas. En ik van de PR-redactie kan je vertellen dat deze chocola om te smullen is! Mijn persoonlijke favoriet de flakked truffles.

Het Belvas-logo, dat twee handen op elkaar voorstelt, staat voor de samenwerking tussen Noord en Zuid. Het verwijst ook naar de cacaoboon en het handwerk en vat op die manier de missie van Belvas samen: zuivere cacao voor echte chocolade, een terugkeer naar authentieke smaken.

Belvas verzamelt de schatten die de aarde ons biedt: cacao uit Santo-Domingo omwille van zijn fruitige en kruidige karakter, de heel aromatische cacao uit Peru, rietsuiker uit Paraguay, lekker zoete kokosnoot uit Sri Lanka. De knapperige en smaakvolle pistachenoten en hazelnoten komen dan weer rechtstreeks uit Murcia en uit Sicilië.

Helaas is door noodweer in Peru, 40 hectare aan cacaoplantages verwoest. Als je bedenkt dat op 1 hectare zo’n 650 cacaobomen staan, dan kan je je wel voorstellen hoe groot de schade is. Voor elke aankoop van een Belgian Thins 85% (huisgemaakt – met cacaobonen uit Peru) stort Belvas 1 euro aan NorAndino. 

De chocolade van Belvas is:

* Biologisch
* Fairtrade
* Glutenvrij
​En er zijn verschillende smaken geschikt voor veganisten. 

Voor de actuele voorraad en prijzen, kom langs in de winkel.